Laser terapia

Laser terapia (terapia laserom) sa využíva aj vo veterinárnej praxi. Má tzv. fotobiomodulačný efekt, ktorý následne spúšťa rôzne procesy – antiedematický, antiinflamatórny, analgetický, regeneračný a reparačný.

Indikácie pre použitie laseru sú naozaj široké: kožné ochorenia – alopécie, bakteriálne kožné infekcie, hot spot, rany, vredy, ošetrenie jazvy (napr. po mastektómii), otitídy, dentálne ochorenia – gingivitída, stomatitíd, neurologické problémy, ortopedické problémy – artritída, degeneratívne kĺbové ochorenia, traumy, fraktúry, ochorenia mäkkých tkanív – hematómy, ruptúry šliach, svalové kontraktúry, ošetrenie “trigger points”, predoperačné/postoperačné ošetrenie miesta rezu – efektívnejšie hojenie, menšia a elastickejšia jazva, redukcia bolesti, opuchu a iné.

Použitie laseru je kontraindikované v blízkostí očí, gonád, štítnej žľazy a u mladých zvierat v oblasti rastových zón, rovnako aj v prípade onkologických pacientov.

Laserová terapia je demonštrovaná a potvrdená na základe reálnych vedeckých poznatkov. Je to neinvazívna terapeutická metóda, ktorá efektívne redukuje potrebu používania antibiotík a nesteroidných antiflogistík, výrazne skracuje dĺžku rekonvalescencie pri rôznych patologických stavoch.

V našej veterinárnej ambulancii využívame laser LaserFlex LT16.

https://em-medical.sk/fotobiomodulacna-pbm-terapia-v-praxi-malych-zvierat-terapeuticky-laser-laser-flex-lt16/

Pracujeme na objednávky, takže v prípade záujmu o laser terapiu Vás prosíme o telefonickú objednávku (+421264282418 alebo +421904942495) na vstupné vyšetrenie a konzultáciu. Laser terapia sa odporúča absolvovať minimálne v 4 ošetreniach (maximálny počet nie je stanovený) v určitých intervaloch v závislosti od indikácie. Dĺžka 1 ošetrenia je približne 10 – 25 minút.

Ponúkame balíky ošetrení 4+1 a 9+3.

Cena

Vstupné vyšetrenie + konzultácia: 20 €
Laser terapia (1 ošetrenie): 15 €
Balík 4+1: 60 €
Balík 9+3: 135 €